Hirdetés

Joe Biden minderről ráadásul alig néhány órával azután beszélt, hogy a rendőrség letartóztatott egy férfit Brett Kavanaugh legfelsőbb bíró házától nem messze. A férfinél lőfegyver és betöréshez használatos szerszámok voltak. A hatóságok szerint a férfi azzal a céllal indult a konzervatív bíró házához, hogy meggyilkolja őt, mert egy kiszivárgott dokumentum szerint Kavanaugh aláírta a Roe kontra Wade ítélet hatályon kívül helyezését. A rendőrség azt állítja, a férfi a nemrégiben történt tömeges lövöldözések miatt is „feldúlt volt”.

Ezek után tehát súlyos következményei lehetnek annak, ha az Egyesült Államok elnöke a televízióban a Legfelsőbb Bíróság esetleges döntése esetére forradalmat jósol.

„Nem hiszem, hogy az ország ezt eltűrné” – mondta Biden az ítélet hatályon kívül helyezésével kapcsolatban. – „Ha valóban olyan döntés születik, amilyen születik (sic!), és ezek az államok bevezetik azokat a korlátozásokat, amelyekről beszélnek [az abortusz szigorúbb korlátozását, esetleg betiltását], az egy mini forradalmat fog megindítani, és kiszavazzák [a legfelsőbb bírákat] a hivatalukból”.


(forrás)

Korábban írtuk