Fotó: Twitter/SweeneyABC

Karantén alá vontak szerdán New Yorkban egy Dubajból érkező repülőgépet beteg utasok híre miatt. A gép a Kennedy-repülőtéren vesztegel. 

Fotó: Twitter/SweeneyABC

Az első információk szerint a gépen utazó 521 fő közül százan betegedtek meg, de az Emirates légitársaság közlése szerint ez a szám csupán tíz. A betegeket egy a repülőtérhez közeli kórházba szállították, orvosi megfigyelés alatt tartják őket „elővigyázatosságból”.

Az AP amerikai hírügynökség légi felvételek alapján jelentette, hogy a repülőtér betonján veszteglő gépet mentőautók veszik körül, és a helyszínen vannak már az Egyesült Államok járványmegelőzési hatóságának képviselői. 

A karantén hírének ellenére – feltehetően tünetmentes – utasok hagyják el a gépet és buszokon szállítják el őket. 

A Dubaj – New York járatot teljesítő Emirates Airbus A380-as típusú repülőgép pilótája szerint a beteg utasok köhögni kezdtek és enyhén be is lázasodtak.

A CNN-nek nyilatkozó egyik utas elmondta: sokan a repülőn már a felszállás előtt is köhögtek, láthatóan rosszul voltak, ezért szájmaszkot kért az egyik légiutas-kísérőtől, de maszk nem volt a gépen. Hozzátette: nem kellett volna a beteg utasokat felengedni a majdnem 14 órás útra.