RUSSIA INSIDER

Az Oroszországgal és a vele kapcsolatos kérdésekkel nem a nyugati médiában kötelező módon foglalkozó amerikai hírportál a fenti címmel idézi Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjúját, amelyben a miniszterelnök hangsúlyozta, új mandátumát Magyarország hagyományos, keresztény gyökerei megőrzésének szenteli ahelyett, hogy magyar földön politikai birodalmak kiépítése mellett tenné le a garast. 
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A miniszterelnök elmondta, kormánya kereszténydemokrata szellemiségű, „nem liberális demokráciát építünk, hanem kereszténydemokráciát”, amelyben az emberi méltóság a legfontosabb, a hatalmi ágak szét vannak választva, a szabadság egy feltétlen érték, a családokat támogatják, a globális ideológiákat elvetik, hisznek a nemzet fontosságában, küzdenek a teljes foglalkoztatottságért, fontosnak tartják a nők egyenjogúságát, és nem akarnak olyan változásokat, amelyek az antiszemitizmus erősödésével járnának az országban.

„Az Európai Unió legnépszerűbb vezetője” – írja nyomatékosan a portál – azzal vádolja Sorost, hogy beavatkozik Magyarország belügyeibe és támogatja a migrációt. 

„Az a miniszterelnök, akit a legtöbb európai az EU elnökének választana” többször is vádolta Sorost, hogy a nyílt határok politikáját segíti és erőlteti a migránsok európai betelepítését, és hatalmas vagyonát arra használja, befolyást szerezzen magának Brüsszelben és az ENSZ-ben.

A cikk ismerteti, hogy a magyar miniszterelnök elmondta: azon szervezeteknek, amelyek migrációs ügyekkel foglalkoznak, az ország nemzetbiztonsági hatóságaitól kell majd engedélyt kérniük. 

Ugyanakkor a rövidesen elfogadandó Stop Soros törvény értelmében 25 százalékos adót kell majd fizetni a számukra külföldről folyósított adományok után, amennyiben ezek az NGO-k a migrációval foglalkoznak és így a nemzet biztonságát kockáztatják. 

A cikk megjegyzi, Orbán Viktor a szavazópolgárok hatalmas részének támogatását élvezi a legutóbbi választások eredménye alapján is. A miniszterelnök kilátásba helyezte, írják: megvétózza az EU hosszú távú költségvetési javaslatát, bírálva, hogy a migránsokra költsenek és hangsúlyozta, hogy az egyes országok nemzeti költségvetésének kell fedeznie a migrációval kapcsolatos kiadásokat. 

Lovas István