A schleswig-holsteini Pinneberg környékén él egy szír család, egy férfi, két feleség, hat gyerek. Ahmad, az apa 2015-ben az első feleségével érkezett Németországba, a második asszony később követte őket – számol be a hirado.hu.
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A német törvények ugyan nem engedik meg a többnejűséget, a férfi mégis a saját tradíciói szerint él. A házat, ahol laknak, a településtől kapták, megélhetésüket pedig a német állam finanszírozza.

Ahmad és családja egy kétszintes házban él. A környékbeliek nem is sejtik, hogy a szomszédságukban lakó szír férfinak két felesége van. Az első feleség épp Ahmad hetedik gyermekével várandós. Ahmad nem akart interjút adni az M1-nek, de azt mondta, szívesen beszélget a velük. Éppen ezért az arcát nem mutatták a Híradóban.

Mint mondta, nemrég nyilatkozott egy német tévécsatornának, összeállítást készítettek a családról, ami miatt kellemetlenségei adódtak a Jobcenterben, ahonnan a pénzt kapják. Ahmad azt mondta, nem szeretné ha Szíriában látnák, hogyan élnek, bár tisztában van azzal, hogy az interneten keresztül gyorsan terjednek az információk.

Ahmad ellen többen is feljelentést tettek; többek között kiskorú megrontásával vádolják, második felesége ugyanis 13 éves volt, amikor összeházasodtak. Feljelentették még szociális csalásért, mivel a második felesége egyedülálló anyaként veszi fel a segélyt, vagyis jóval többet kap, mint egy házastárs.

Erre a linkre kattintva elolvashatja a demokrata.hu korábbi cikkét ugyanerről a családról, erre a linkre kattintva pedig megnézhetik az M1 Híradó helyszíni tudósítását.,