Bár a jelentés szerint a hatóságok egyre kevesebb kannabiszültetvényt számolnak fel Hollandiában, az ország „még mindig a globális kábítószer-kereskedelem egyik kulcsszereplője, valamint továbbra is az Európába irányuló kokainimport egyik fő célországa”. Kiemelik azt is, hogy országszerte egyre több olyan droglaboratóriumot találnak, ahol egyszerre többféle kábítószert tudnak előállítani.

Hirdetés

A jelentés összeállítói szerint erre azért van szükségük a bűnszervezeteknek, hogy meg tudjanak felelni az egyre változatosabbá váló igényeknek. Ez figyelhető meg továbbá a terjesztőknél is, akik a hatóságok szerint a kábítószerek mellett egyre gyakrabban kereskednek illegális gyógyszerekkel, cigarettával vagy éppen lőfegyverekkel is.

A jelentésben felhívják a figyelmet az egyre növekvő igényre olyan kábítószerek iránt, mint például a ketamin, a 3-MMC dizájnerdrog és a szintetikus kannabisz, illetve aggodalmukat fejezik ki, amiért a jelek szerint Hollandiában is megjelent a Flakka nevű drog is. A jelentésben felhívják a figyelmet a fájdalomcsillapítókkal történő visszaélésre is, hozzátéve, hogy a rendőrség nemrég először foglalt le nagyobb szállítmányt egy nitazin nevű, Európában nagyon ritkán használt, rendkívül erős fájdalomcsillapítóból.

Korábban írtuk