Shania Twain kanadai énekes azt mondta a The Guardiannek, hogy Donald Trumpra szavazott volna a 2016-os elnökválasztáson, ha amerikai állampolgár lenne. Ez a kijelentés alaposan kiverte a liberálisok biztosítékát, így kénytelen volt bocsánatot kérni – írja a BBC.

Fotó: shutterstock.com

„Azért szavaztam volna rá, mert bár offenzív volt, őszintének tűnt” – mondta. „Egyenes vagy inkább udvarias [elnököt] szeretnél?” – tette fel a kérdést. Ezután a kommentelők rátámadtak a közösségi médiában. Több bejegyzés azonban nem az interjúban tett kijelentésére fókuszált, hanem általában a Trump-gyűlöletre. Ráadásul nem az interjú egészét, csak néhány mondatát kapta fel a média. Az énekes liberális rajongói meglepődötten és dühösen reagáltak, míg a konzervatív követői üdvözölték az elnökkel kapcsolatos kijelentéseit.

„Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit megbántottam” – írta Shaina Twain a felháborodást követően a Twitterre. Arról is írt, hogy beszédei Trumpot egy elérhető, nép-közeli valakinek tüntették fel, mivel korábban nem volt politikus. Elhitte, hogy az USA javát akarja, bár utólag megbánta, hogy kanadaiként válaszolt az amerikai elnökválasztással kapcsolatos kérdésre.