„A csúcstalálkozó utolsó napján a BRICS Plusz formátumú találkozóra kerül sor, amelyen közel 40 ország képviselői vesznek részt” – áll a közleményben.

Hirdetés

A sajtószolgálat szerint a találkozón részt vesznek a FÁK-országok vezetői, számos ázsiai, afrikai, közel-keleti és latin-amerikai ország küldöttségei, valamint számos nemzetközi szervezet végrehajtó szerveinek vezetői.

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 22-24. között Kazanyban részt vesz a 16. BRICS-csúcstalálkozón, ahol folytatódik az orosz 2024-es BRICS-elnökség éves programja, amelyet „A multilateralizmus megerősítése az igazságos globális fejlődésért és biztonságért” mottóval tartanak.

A BRICS-vezetők véleményt cserélnek a globális és regionális napirend aktuális kérdéseiről, megvitatják az orosz elnökség által felvázolt három fő együttműködési területet: politika és biztonság, gazdaság és pénzügy, kulturális és humanitárius kapcsolatok.

A Kreml hozzátette, hogy külön figyelmet fordítanak majd a BRICS lehetséges bővítésére a „partnerállamok” új kategóriájának tervezett létrehozásával.

Korábban írtuk

Az Új Fejlesztési Bank (korábban BRICS-Bank), az Üzleti Tanács, a Bankközi Együttműködési Mechanizmus és a BRICS Női Üzleti Szövetség vezetőinek beszámolóit is meghallgatják – írja az Orosz Hírek.