Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic
Aleksandar Vucic szerb államfõ (k) és Ana Brabic miniszterelnök (elöl, j) sajtóértekezletet tart a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS) eredményváró rendezvényén az elõrehozott szerbiai választások estéjén, 2023. december 17-én Belgrádban.
Hirdetés

Alekszandar Vucsics azt állítja, hogy a szerb ellenzék képtelen elviselni a vereséget, ezért folyamatosan választási csalásról beszélnek, ám ennek semmi jelét sem látni. A szerbiai ellenzékről a következőket nyilatkozta: „Tiszteletben tartom a szavazataikat, a 900 000 embert, de tiszteletben tartom a mi 1 800 000 szavazatunkat is. Ne játsszanak úgy, mint a gyerekek. Belgrádban semmi kifogásuk nincsen. De hol van az a negyvenezer szavazó a Boszniai Szerb Köztársaságból? Soha nem tudták beismerni a vereséget.”

Az államfő a szerb ellenzéket gyerekekhez hasonlította, akik nem tudnak veszíteni. Több európai politikai vezető is gratulált az államfőnek, elismerve ezzel, hogy tiszta és demokratikus voksoláson nyert Vucsics és pártja.

Hatóságaink kivizsgálják és a végére járnak a külföldi befolyásolásnak. Megmutatjuk az egész világnak, hogyan valósul meg ez a fajta beavatkozás a független országok folyamatiba – jelentette ki az elnök, akinek a dühe érthető, hiszen a szerb ellenzék ugyanúgy viselkedik egy kínos vereség után, ahogy a magyar dollárbaloldal szokott.

(forrás)

Korábban írtuk