Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az olasz nyomozóhatóságok szoros együttműködés jeleit vélik felfedezni az észak-afrikai embercsempészek és a líbiai partok előtt tevékenykedő NGO-k között.Mint ismeretes, e szervezetek számos, jól felszerelt és korszerű, még az olasz partiőrség egységeinél is gyorsabb és modernebb hajóval rendelkeznek, s ezek mentik ki a tengeren „bajba jutott” migránsok 70 százalékát. Szinte katonai szervezettségre utalnak a mentés kialakult módszerei is. A csempészek útnak indítják Líbiából a migránsokkal zsúfolt, tengeri hajózásra alkalmatlan lélekvesztőket, azok aztán néhány mérföld megtétele után vészjelzéseket adnak le, mire rögtön ott teremnek mellettük az úgynevezett civil szervezetek hajói, amiket a gyanú szerint egyébként Soros György hálózata támogat. A többik ismerjük…

Folyamatosan zajló akcióról, nagyfokú összehangoltságról van szó, amiben azonban nyomát sem látni semmilyen államnak, hadseregnek, hadüzenetnek, mégis joggal tekintjük háborúnak mindazt, ami történik Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint. Ő honlapunknak azt mondta: Magyarország már több mint másfél évvel ezelőtt rávilágított a migráció kifejezetten háborús jellegére. De nyilván tudtak az embercsempészek, a civil „mentőegységek” és az amerikai milliárdos kapcsolatairól az olasz titkosszolgálatok is, csak most érett meg a belpolitikai helyzet arra Itáliában, hogy kiálljanak ezzel az információval a közvélemény elé.

Olaszország megtelt migránsokkal. Nem véletlen, hogy szinte hermetikusan lezárta Itáliával közös határait Franciaország és Ausztria. Korábban, a Brenner-hágónál már több civil szervezet is akciót szervezett annak érdekében, hogy migránsokat juttasson át a határon Olaszországból észak felé.

Horváth József – aki a magyar Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettese volt egykor – úgy vélte a demokrata.hu-nak adott nyilatkozatában, hogy bár a média keveset foglakozik a kérdéssel, de Olaszországban önkormányzati szinten is egyre nagyobb a fesztltség a migránsok jelenléte, illetve növekvő száma miatt. Sok olasz önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek végéhez érkezett. A római kormány eddig olyan „matematikai” elv szerint próbálta szétosztani az országban a migránsokat, mely szerint két bevándorló jutott ezer lakosra. És most meg akarja duplázni ezt…

Jó kérdés, ha valóban George Soros kezében futnak össze a migráció szálai, hogyan képes egyetlen ember összehangolni irányítani ekkora, földrészeket, kultúrákat átölelő akciósorozatot. Ki, illetve kik, vagy milyen erő és milyen hatalom állhat mögötte? Horváth József szerint a „magányos” Soros képességeit sem szabad alábecsülni. Ha meg tudta rengetni a világ egyik legstabilabb valutáját, a brit fontot, akkor a népvándoroltatás is megy neki. Ha szerencsénk van, akkor még nem „találta meg” Egyiptomot, folytatta a szakértő, mert ha Egyiptom is összeomlik, s az egyiptomi hadsereg fegyverzete az ISIS vagy különféle felkelő csoportok kezébe kerül, a jelenleginél sokkal nagyobb problémákra számíthat Európa.

Ami Sorost, illetve az üzletember befolyását illeti, Horváth József szerint először is rendkívül szigorú törvényekkel kellene szabályozni az EU-ban, illetve általában Európában zajló lobbitevékenységeket. Utalt Manuel Barroso és Gerhard Schröder esetére. Az előző az Európai Bizottság elnöke volt, majd a Goldman Sachs nevű amerikai befektetési bankhoz „igazolt” miután lejárt a mandátuma. Az utóbbi pedig Németország kancellárjából a nyugat-európai–orosz Nord Stream AG konzorcium felügyelőbizottsági elnöke lett, itt a Gazprom a főrészvényes.

Így a gazdasági és pénzügyi szféra teljes irányítása alá vonhatja a társadalmakat és a demokrácia intézményeit, George Soros látogatása az EU-ban a legszembeötlőbb példa most erre.

Sinkovics Ferenc