A napokban találkozott Szergej Lavrov orosz és Rex Tillerson amerikai külügyminiszter. Megbeszéléseik egy részére beengedték a sajtó munkatársait is, köztük az amerikai tévécsatorna, az NBC riporterét, aki jó liberális módjára azt gondolta, neki mindent szabad. Lavrov meg nem így gondolta.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ahogy több, az eseményről nyilvánosságra hozott videó tanúsítja, az NBC News riportere, Andrea Mitchell még azelőtt elkezdett jobbnál jobb kérdéseket üvöltözni Szergej Lavrov irányába a terem másik feléből, hogy a hivatalos résztvevők elfoglalhatták volna helyüket a hosszú tárgyalóasztalnál.

Lavrov láthatóan nincs hozzászokva ehhez a fajta liberális akaratossághoz, ezért gondolkodás nélkül ráförmedt Mitchellre: “Magát meg ki nevelte? Tudja: ki tanította magát jómodorra?”.

Mitchell erre azonnal elhallgatott, Lavrov pedig mindenféle különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül az asztalnál ülőkhöz fordult, és elkezdett velük oroszul beszélgetni, amelyet szinkrontolmács fordított amerikai kollégáinak.

Az NBC News által közölt videón az is látszik, hogy Tillerson nagy mosollyal fogadta az orosz külügyminiszter reakcióját.

insider.foxnews.com, demokrata.hu