„Nem mondhatjuk azt a világnak, hogy az élő és érző lények szórakoztatásért való megölése kultúra”

Hirdetés

– mondta az elnök több száz aktivista jelenlétében a bikaviadalok megtartására használt La Santamaría arénában. Hozzátette, hogy ha a természetet elpusztítják, azzal az emberiségnek is vége lesz. „A természetnek tőlünk független jogai vannak, amelyeket meg kell őrizni és tiszteletben kell tartani” – mutatott rá Petro.

Elmondása szerint a bikaviadalokra használt arénák „a halál helyett a kultúra, a sport és az élet” színtereivé válnak, az eddig bikaviadalból élő embereket pedig átképezik.

A törvény 2027-ben lép hatályba, így a kolumbiai vezetésnek három éve van arra, hogy az említett arénákat kulturális és művészeti központokká alakítsa át.

A „No más olé” nevű törvényt – amelynek jelentése „nincs többé éljenzés” – még május végén hagyta jóvá a kolumbiai kongresszus egy történelmi döntés keretében.

Korábban írtuk

A bikaviadal a spanyol gyarmatosítás óta hagyománynak számít a dél-amerikai országokban, de Kolumbiában az állatvédők többször is tiltakoztak megtartásuk ellen az elmúlt években. Kolumbia mellett Spanyolországban, Portugáliában, Franciaországban, Ecuadorban, Mexikóban, Peruban és Venezuelában engedélyezik a bikaviadalt.