Közelednek a francia parlamenti választások, így Emmanuel Macron elnök is igyekszik kampányolni liberális pártja, a Reneszánsz mellett, melyet a közvélemény-kutatások jelenleg a 35 százalékra mért jobboldali Nemzeti Tömörülés és a 27 százalékon álló Engedetlen Franciaország mögé, harmadik helyre várnak 19 százalékkal – ismerteti cikkében a Mandiner.

Hirdetés

Macron úgy látja, a jobboldal vagy a baloldal megosztó politikájának győzelméből polgárháború kerekedhet, szerinte ugyanis a megélhetés bizonytalanságára adott jobboldali válasz vallásukra vagy származásukra egyszerűsíti le az embereket, és ezáltal polgárháború felé tolja őket.

Mindeközben pedig a Jean-Luc Mélenchon vezette baloldal, amely Izrael-kritikus álláspontjával muszlim szavazatokat próbál szerezni, szintén a polgárháborút segíti elő, mert vallási vagy etnikai csoportjukra egyszerűsíti le az embereket.

„Mikor eleged van, és nehéz a mindennapi élet, csábító lehet olyan szélsőségesekre szavazni, akiknek gyorsabb megoldásaik vannak. De a megoldás sosem a mások elutasítása lesz”

– mondta a francia elnök.

Korábban írtuk

A Mandiner cikkét ITT olvashatják.