Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

A Toyota arra szólította fel az új bZ4X tulajdonosait, hogy a „kínos” fejlemény miatt azonnal függesszék fel a vezetést és ne használják a járművet. Az autógyártó részvényeinek értéke a hírre zuhanni kezdett.

A japán vállalat közölte, a probléma a bZ4X anyáival vagy csavarjaival lehet. Ezt a modellt nemrég kezdték el árusítani az Egyesült Államokban és Európában, a visszahívás mintegy kétezerhétszáz, Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában értékesített autót érint.

„Rövid használat után az érintett járművek összes kerékcsavarja olyan mértékben meglazulhat, hogy maga a kerék leválhat a járműről” – mondta a cég egy szóvivője a CNBC-nek adott nyilatkozatában.

„Ha a kerék menet közben leválik a járműről, az a jármű kormányozhatóságának elvesztését eredményezheti, ami növeli a baleset kockázatát.”

Korábban írtuk

A visszahívásra kevesebb mint két hónappal az autó Japánban történt bevezetése után kerül sor. A cég chiphiány miatt a jövő hónapban amúgy is 50 ezerrel tervezi csökkenti a gyártani tervezett járművek számát.

A Subaru ugyanezen okból visszahív négyszázhárom elektromos autót, amelyet a Toyotával közösen fejlesztett ki, közben pedig az autós világ kétségbeesetten igyekszik új, tisztán elektromos hajtású változatokat építeni, ezzel megfelelve a politikai elvárásoknak.

(forrás)