A népszerű amerikai, jobboldali weboldal, a The Gateway Pundit a napokban riportot közölt a magyar miniszterelnöknek a Hősök terén megtartott rendőrtiszthelyettes-avatáson elmondott beszédéről. Az alábbiakban a cikkhez érkező, olvasói vélemények közül szemezgettünk.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

“Egy kormány, amelyik a saját állampolgárait prioritásként kezeli, micsoda elképzelés!” (drattastic)

“A határokat le lehet zárni. Csak globalista, szocialista hazugság, hogy nem lehet. Ha megvan az akarat, meglesz a módszer… Magyarország pedig minden európainak mutatja az utat”. (KauaiGoneGin)

“Budapest csodás város. Olcsóbb, mint Párizs vagy London… és nem fognak megölni”. (RetiredNavyphotog)

“Orbán: a megfelelő ember ezekben az időkben”. (Kat)

“Hogy mondják magyarul, hogy ‘Építsd meg a falat’? Egy hatalmon lévő elnöknek kérdezném”. (Doc Farmer)

“Orbán úr józanságának és tiszta gondolkodásának kulcsa az újoncoknak elmondott utolsó mondatában keresendő: ‘Isten óvja Önöket!’”. (Whitehorse)

“Most pedig védjétek meg magatokat Sorostól is, és még jobb lesz nektek”. (Daniel Quilp)

“Lenyűgöz, amit Magyarország tesz az illegális migránsok határon kívül tartásáért. Nem érdekli őket, mit gondol róluk a világ – akkor is megteszik, és nekünk is meg kéne tennünk. Orbánnak igaza van. Náluk nem rohannak a tömegbe teherautók. Az EU-nak le kell állnia és békén kell hagynia [a magyarokat]. Ők a megfelelő dolgot teszik”. (YoJoLo)

“Érdekes, jártam Romániában és Magyarországon akkor, amikor még a Szovjetúnió szatellitállamai voltak. Minden mozdulatomat figyelték és csak a politikai elitnek volt pénze és normális házai. Meg vagyok róla győződve, hogy azok az országok, amelyek megszenvedték a kommunizmust, nem akarják, hogy újra bilincsbe verjék őket”. (inabunker)

“Ha több ilyen ember lenne Európában, még meg lehetne menteni. Sajnos szerintem már túl késő, de legalább Magyarország és Lengyelország megmarad majd”. (psage)

“[Orbánnak] Nobel-békedíjat kéne kapnia azért, hogy megvédi a saját állampolgárait. Nincsenek muszlimok, nincsenek terrortámadások”. (Ralph Kramden)

“Úgy tűnik, ott még nem törölt el mindent a liberalizmus nevű betegség”. (bkat)

“Ki gondolta volna, hogy éppen Magyarország tanít majd értékes leckéket olyan országoknak, mint Nagy-Britannia vagy az Egyesült Államok? A kérdés az, hallgat-e majd rájuk az USA? Nagy-Britannia nem hallgatott. Továbbra is tárt karokkal fogadják azokat, akik le akarják őket igázni”. (LittleRoot_48)

“Azzal zárta a beszédét, hogy ‘Isten óvja Önöket!’ Igen, Isten óvja Magyarországot és a magyarokat, tartson meg benneteket és vezessen győzelemre az ellenségeitekkel szemben”. (KGKJ5)

demokrata.hu