Az Európai Parlament 384-144 arányban megszavazta, hogy vonják vissza Markus Pieper kinevezését, mivel a vádak szerint baráti alapon történt a jelölése egy bizottsági pozícióra – írja a Mandiner az Euronews nyomán.

Hirdetés

A képviselők szerint „cimboraság” van a kinevezés hátterében, mivel Pieper ugyanannak a pártnak a tagja, mint Ursula von der Leyen. 

Daniel Freund zöldpárti képviselő szerint „szomorú és szégyenteljes” volt, hogy Piepert nevezték ki a Bizottság kisvállalkozásokkal foglalkozó megbízottjának, ami havi 20 ezer eurós fizetéssel járó állás.

Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője közvetlenül a szavazás után az újságíróknak elmondta, hogy „az Európai Parlamentnek a saját hatáskörébe tartozik, hogy megszavazza az általa kívánt módosításokat”, de hozzátette, hogy a Bizottság „intézményi függetlenséggel” rendelkezik a felvételi ügyekben.

Korábban írtuk

Bár a módosítás átment, nem világos, hogy milyen befolyása lesz a Bizottságra. Pieper már aláírta a szerződést, hogy jövő keddtől, április 16-tól munkába álljon.

A teljes cikk a Mandiner oldalán olvasható IDE kattintva.