Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Liz Truss és külföldi tisztviselők között váltott privát üzenetek kerültek külföldi kézbe, az ellenzék vezetői felszólították a brit kormányt, hogy indítson nyomozást az ügyben – számolt be a BBC vasárnap. A cikk szerint még a nyári Tory kampány során fedezték fel az incidenst, de Boris Johnson kormánya elhallgatta azt.

Ahogyan arra a brit médium rámutatott, az ügy részleteit Boris Johnson akkori miniszterelnök és Simon Case kabinettitkár eltitkolták. Ráadásul Case hírzárlatot is elrendelt. Úgy tudni, a kiszivárgott üzenetek között voltak Liz Truss és barátja, Kwasi Kwarteng privát üzenetváltásai is. Kwartenget később Truss miniszterelnökként kancellárjnak nevezte ki. A BBC szerint egyelőre nem világos, hogyan törhették fel Truss telefonját, a brit ellenzék azonban rögtön magához ragadta a kormány számára kínos ügyet.

„Rendkívüli nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel egy ilyen ellenséges támadás, amelyet titkosszolgálatunk és biztonsági szerveink komolyan fognak venni” – mondta Yvette Cooper árnyék-belügyminiszter. A politikus szerint azt is sürgősen ki kell vizsgálni, hogyan és miért éppen most szivárogtatták ki ezeket az információkat.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk