„A fiunk negyedik osztályos, és első óta terrorizálják az iskolában. Sértegetik, megverik és megrugdossák azért, mert német. Az osztálytársai ‘német disznónak’, ‘disznónak’ és ‘német krumplinak’ nevezik. Az iskolájában a legtöbb gyerek migránsháttérrel rendelkezik. A legtöbben muszlimok” – nyilatkozta egy kétségbeesett szülő a német Der Tagesspiegel című lapnak.
 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

„Multikulturális környéken élünk, szeretünk itt lakni, mindenféle barátunk van. De az, hogy a fiunkat azért terrorizálják és támadják meg, mert sertéshúst enne, elfogadhatatlan számunkra. Egyébként sem eszik sertéshúst, vegetáriánusok vagyunk” – idézi a szülőket a cikk.

„A számtalan sértésen túl, amit nap, mint nap hallgatnia kell, a fiunkat már többször lerúgták a lépcsőn és megverték az iskolaudvaron, nem egyszer a tanárok szeme láttára. Már többször kellett hozzá mentőt hívni” – folytatódik a vallomás. 

Egy másik édesanya hasonló élményekről számol be, ő azt állítja, a fiát egy weddingi iskolában terroriszálták éveken keresztül arab társai. Melegnek nevezték, amiért hosszú haja volt, télen ellopták a csizmáját, hogy mezítláb kelljen hazamennie, és egyszer úgy megverték, hogy mentőt kellett hívni hozzá. 

„Az iskola minden iratot elzárt előlünk, nem akartak segíteni. Azt mondták, elszigetelt esetről van szó, az erőszakkal nincs gondjuk az iskolában. (…) A fiam most középiskolás, de ott sem jobb a helyzet”.

demokrata.hu