Hirdetés

Összesen hatvannégy rendőr állítja, hogy mentális egészségügyi problémákkal küzd vagy küzdött a Sveaparkenben húsvétkor lezajlott zavargások után, amelyek arra válaszul törtek ki, hogy Rasmus Paludan dán iszlámellenes aktivista azzal fenyegetőzött, hogy elégeti az iszlám Korán egyik példányát a városban.

„Kezdetben elég sokan mentek betegszabadságra, részben fizikai problémák miatt, de (.) mentális problémák miatt is. Megy a fejtörés és sokan aggódnak, mivel számtalan rendőr az életét féltette” – mondta Erik Hiding, a Bergslagen régió rendőrszövetségének elnöke az SVT-nek.

A médium szerint a hatvannégy érintett rendőr a zavargások után többek között szorongásos, alvási és étkezési problémákról számolt be.

A zavargások során összesen 135 rendőr teljesített szolgálatot, és ötvennek volt szüksége orvosi ellátásra a randalírozók által ellenük elkövetett erőszak következtében; a jelentések szerint ők többek közt csonttörést, agyrázkódást és szájüregi sérüléseket szenvedtek, miután a rendbontók kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták őket.

Korábban írtuk

A tüntetések során szolgálatot teljesítő rendőrök nemrég azt állították, az életüket is féltették az erőszak során; az egyikőjük úgy fogalmazott, „Nagyon féltem. Meg voltam győződve arról, hogy halálra vernek, ha elbotlom vagy valami ilyesmi”.

(forrás)