Az ukrán csapatokat visszaszorították állásaikból a teljes frontvonal mentén, beleértve a Kurszki területet is, írja a Conversation cikke nyomán a Magyar Hírlap.

Hirdetés

„Az ukránokat minden fronton visszaszorították – beleértve a Kurszki régiót is. (…) Ami még fontosabb, hogy kifogytak a katonáikból”

– áll a jelentésben.

Megjegyzik, hogy Ukrajna 2024 nagy részében vesztésre állt. Az ukrán fegyveres erők most nehéz helyzetbe kerültek Szelidovában, ahol hasonló forgatókönyv ismétlődhet meg, mint a már feladott Vuhledarban (oroszul Ugledar) – magyarázta a cikk szerzője.

Ugyanakkor ijesztő kilátásként merül fel, hogy a tél folyamán nagy csatát kell vívni a stratégiailag fontos Pokrovszk (ahogy Kijev nevezi Krasznoarmejszk) iparváros megtartásáért. A szerző arra figyelmeztet, hogy reális a vereség lehetősége.

Korábban írtuk

„A kiindulópontot az a felismerés jelentheti, hogy a Krím, Donyeck és Luhanszk már elveszett – egyre több ukrán kezd erről nyíltan beszélni”

– összegzi a kiadvány.

Az orosz hadsereg aktívan nyomul előre Donbaszban. Mint Szergej Sojgu, a Biztonsági Tanács titkára az Oroszország 24-nek adott interjúban elmondta, augusztusban és szeptember első hetében közel ezer négyzetkilométernyi területet sikerült felszabadítaniuk. Ugyanakkor az ellenség naponta akár kétezer halottat és sebesültet is veszít.