MINA

Az angol nyelvű macedón portál fenti címmel megjelent rövid beszámolója így kezdődik:

„A balkáni nemzetek már átlátnak a brüsszeli baloldali eurokraták és a Soros által toborzott képviselőjük, az egész balkáni térség meglátogatását tervező Federica Mogherini képmutatásán és nemtörődömségén.”

Macedóniában fiaskó várta. Szerbiában számára hihetetlen kínos fogadtatásban részesült.

Montenegróba pedig azzal érkezett, hogy megleckézteti a kis balkáni nemzetet arról,  hogy mi jó neki.

Csakhogy a montenegrói parlamentet nem érdekelte, mit akar Mogherini, úgyhogy a teljes ellenzék, plusz több kormánypárti képviselő elhagyta a parlamentet abban a pillanatban, amikor elkezdett szónokolni. Mogherini üres széksoroknak beszélt, de, hihetetlen módon, végigmondta mondókáját.

Ami még érdekesebb, az, hogy az EU főbiztosának a tervek szerint tegnap meg kellett volna érkeznie Boszniába, de a találkozót lemondták. Állítólag azért, mert rossz volt az idő a szarajevói reptér környékén, és ezért helyette Szkopjéba repült.

Ami azért érdekes, mert Szarajevóban gyönyörű napsütés volt egész héten. Mint az egész Balkánon.

Macedóniában – jellemző módon – az ottani látogatását azzal kezdte, hogy először Soros nem kormányzati szervezeteivel beszélt, majd csak később találkozott a kormány tagjaival.

A jelentés utolsó mondata: „Vajon a balkáni nemzetek most már ott tartanak, hogy ki akarnak kerülni az EU  karmai és az Unió meggondolatlan politikája alól?”

Lovas István