A jelentés két orosz település felszabadításáról számolt be. Az egyik, Uszpenovka 24 kilométerre nyugatra fekszik Szudzsa városától, a kijevi behatolás központi csomópontjától. A másik település, Borkij, 14 kilométerre délkeletre fekszik Szudzsától.

Hirdetés

A minisztérium hét másik falut is felsorolt, amelyek közelében az elmúlt 24 órában az ukrán egységekre vereséget mértek, köztük egyet Szudzsától mindössze 11 kilométerre délre.

Kijev augusztusban több ezer katonát küldött át az Oroszországgal közös északi határon. Volodimir Zelenszkij ukrán vezető azt állította, hogy a hadművelet egy „győzelmi terv” része, amelyet még ebben a hónapban szándékozik benyújtani az amerikai kormánynak megfontolásra. Az amerikai támogatást kulcsfontosságúnak tartják a kijevi stratégia végrehajtásához.

Az orosz becslések szerint a Kurszk környéki hadművelet ukrán áldozatainak száma a legutóbbi jelentés szerint elérte a 13 800-at.

Korábban írtuk

A múlt héten az orosz hadsereg tíz település felszabadításáról számolt be a Kurszki területen. Zelenszkij megerősítette az orosz ellentámadást, és azt állította, hogy Ukrajna ennek megfelelően tervezte azt.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el.