Fotó: shutterstock.com/Salma Bashir Motiwala (archív)
Hirdetés

Az államfő a korábbi évekhez hasonlóan a munkahelyén ünnepli majd a születésnapját. Putyin általában már reggel elkezdi fogadni a külföldi vezetők gratulációit táviratok és telefonhívások formájában. A nap első felében számos magánjellegű munkamegbeszélést terveznek. Este Putyin találkozik a FÁK államfőivel, akik a keddi csúcstalálkozó előtt Moszkvában gyűlnek össze – írja az Orosz Hírek.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az elnök nem engedhet meg magának egyetlen nap teljes pihenést sem. Az elnöknek még egy napon belül sincs meghatározott munka- és pihenőideje, a szóvivő szerint Putyin „gyakorlatilag éjjel-nappal szolgálatban van”.

Putyin soha nem beszél nyilvánosan a születésnapjáról, és igyekszik elkerülni, hogy feleslegesen felhívja a figyelmet a témára.

„Ez a születésnapom, nem nemzeti ünnep. Szerénytelenségnek tűnik számomra ennek az eseménynek a jelentőségét eltúlozni”

– hangsúlyozta az államfő. Október 7-ét inkább a barátaival és rokonaival ünnepli. Sűrű programja ellenére az elnök igyekszik legalább egy estét a családjára hagyni. A FÁK-országok vezetőivel való találkozók azonban már jó hagyománnyá váltak.

Korábban írtuk