Németh Zsolt Strasbourgban, az MTI-nek telefonon elmondta: a strasbourgi székhelyű, 46 tagországból álló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése egyhetes őszi ülésszakának első munkanapján a tanács konzervatív képviselőcsoportja azt követően választotta frakcióvezetőnek, hogy a korábbi vezető, a brit Ian Liddell-Grainger elvesztette mandátumát hazájának parlamentjében.

Hirdetés

Németh Zsolt korábban két cikluson keresztül a nemzeti parlamentek delegáltjaiból álló PACE konzervatív frakciójának alelnöke volt.

Elmondta, a következő időben az lesz a frakció egyik legnagyobb feladata, hogy tovább tudja vinni, meg tudja erősíteni a kereszténydemokrata és konzervatív erők együttműködését.

„Az európai konzervatívok európai tanácsi frakciója a jövőbe mutat, ugyanis benne a konzervatívok és a patrióták is jelen vannak”

– fogalmazott. Tájékoztatása szerint a frakció új nevet is felvett: Európai Konzervatívok, Patrióták és Társultak (European Conservatives, Patriots and Affiliates, ECPA). Ez lesz az új neve a frakciónak az Európa Tanácsban – mondta. A képviselőcsoport szoros kapcsolatot kíván fenntartani az Európai Parlament konzervatív és patrióta frakcióival, valamint pártcsaládjaikkal is – tette hozzá Németh Zsolt.

Korábban írtuk