Ferrara-Comacchio volt érseke, Luigi Negri, aki idős kora miatt nemrég nyugdíjba vonult, a Rimini 2.0 nevű lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a XVI. Benedek pápa 2013-ban a rá nehezedő „hatalmas nyomás” miatt mondott le – írja a 888.hu.

Ezután pedig a Benedek pápához közel álló volt érsek sokat sejtetően úgy folytatta, hogy az nem véletlen, hogy Amerikában katolikusok egy csoportja nyílt levélben azt kérte Donald Trump elnöktől, hogy hozzon létre egy vizsgálóbizottságot annak tisztázására, hogy az Obama-adminisztráció gyakorolt-e politikai nyomást Benedek pápára és a katolikus egyházra.

Luigi Negri szavaiból az derül ki, mintha egy olyan külső, nem az egyházon belüli erő lett volna az igazi oka Benedek pápa lemondásának, amely az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökének, Barack Obamának a hivatala felől érkezett volna – mutat rá a 888.hu.

A történethez George Sorosnak is van némi köze, aki, mint a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumokból kiderült, komoly pénzösszeget fordított a katolikus egyház hierarchiájának manipulálására az elmúlt években. 2015-ben például 650.000 dollárt áldozott a pénzmágnás arra, hogy Ferenc pápa amerikai látogatása apropóján és Hillary Clinton elnökválasztási kampánya kapcsán az amerikai katolikus püspököket befolyásolja.

888.hu

A hírportál cikke IDE kattintva olvasható.