Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Olaf Scholz német kancellár (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Európai Unió stratégiai menetrendjérõl több uniós tagállam vezetõjének részvételével szervezett konzultáció elõtt Berlinben 2023. november 13-án.
Hirdetés

Németország „nagyon hosszú időre átfogó ellenőrzési intézkedéseket fog bevezetni a közeljövőben Lengyelországgal, Csehországgal, Ausztriával és Svájccal közös határain, részben ezen országok területén velük együttműködve” – mondta Scholz a német parlamentben képviselői kérdésekre válaszolva.

Hangsúlyozta, hogy ezzel és más messzemenő intézkedésekkel igyekeznek letörni a Németországba érkező illegális bevándorlók magas számát.

Scholz szót ejtett az elutasított menedékkérők hazatelepítésének felgyorsítását célzó törvényjavaslatról is. Reményét fejezte ki, hogy a kormányzati előterjesztést még az év vége előtt tárgyalja a parlament.

„Sok mindent ebből évekkel korábban meg lehetett volna tenni” – nehezményezte.

Korábban írtuk

A német kabinet már megállapodott a szigorúbb kitoloncolási szabályokról, illetve megvizsgálná a menedékkérelmi eljárások lefolytatásának lehetőségét az Európai Unión kívül.