A holland közrádió műsorvezetője leköpné Orbán Viktort – adta hírül a figyelo.hu.

Képernyőfotó: YouTube.com

A holland közrádió műsorvezetője (a képen) arra bíztatta Judith Sargentini holland zöldpárti Európai Parlamenti (EP) képviselőt, hogy köpje le Orbánt Viktort, ha találkozik vele Brüsszelben. A hágai magyar nagykövet, Kocsis András határozottan elutasította a kijelentést, felháborítónak és büntetendőnek találta.

A holland közrádióban arról kérdezték Judith Sargentinit, az EP állampolgári jogok, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottság jelentéstevőjét, hogy mit csinálna, ha találkozna Orbán Viktorral Brüsszelben. Mint ismert, a holland zöldpárti politikus készítette azt a Magyarországról szóló jelentéstervezetet, amelynek célja hazánk szavazati jogának felfüggesztése, így politikai karanténba zárása.

Politikus révén diplomatikus választ adott. Elmondta, hogyha találkozna vele, kezet fognának, majd ismertetné Orbán Viktorral a jelentésben leírt kritikáját. A műsorvezető, Eric Smit hallhatóan nem ilyen válaszra számított, ezért vérlázító kéréssel fordult az EP képviselőhöz: megkérte Sargentinit, hogy köpje le a nevében Orbán Viktort!

A hágai magyar nagykövet, Kocsis András határozottan elutasította a kijelentést, felháborítónak és büntetendőnek találta. A holland műsorgyártónál is érdeklődött arról, hogy milyen fegyelmi eljárást terveznek a pofátlan műsorvezetővel kapcsolatban. Smit egy Twitter-bejegyzésben reagált Kocsis András nagykövet véleményére.

A műsorvezető reakcióját és a teljes cikket IDE kattintva olvashatják a Figyelő oldalán.

demokrata.hu