Hirdetés

Az „ügy” néhány nappal ezelőtt kezdődött, amikor a Sheffield United egy nagyobb sérüléshullám miatt Anel Ahmedhodzicot (a fenti képen) nevezte csapatkapitányának a Liverpool elleni bajnokira – amit végül 2–0-ra megnyertek Szoboszlai Dominikék. A Premier League a forduló előtt az LMBTQ+-kampánya keretén belül többek közt arra kérte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatokat, a kapitányok viseljenek szivárványos kapitányi karszalagot.

A bosnyák válogatott védő azonban úgy döntött, ő nem kér a kampányból, és egy egyszerű, fehér kapitányi karszalagot húzott fel a meccs előtt.

„A riporterek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón letámadták a Sheffield menedzserét, de Chris Wilder is csak annyit tudott mondani, nem tudott a dologról, a futballista nem szólt neki a döntéséről a meccs előtt. Azóta elárasztották a kommentelők a futballista Instagram-oldalát: vannak olyanok, akik megértik Ahmedhodzicot, de még többen támadják őt a döntése miatt. A futballista azonban nem reagált a kommentekre” – írja a sportnapilap. Végül egy svéd újságíró az svt.se oldal részéről nagy nehezen ki tudott szedni egy rövid „nyilatkozatot” a labdarúgóból. És hogy mi a válasza arra, miért nem húzta fel a szivárványos kapitányi karszalagot? „Kettőt találhattok” – reagált tömören Ahmedhodzic.

A teljes cikk, a klub reakciójával, ITT olvasható.

Korábban írtuk