Aggódhatnak a zöld pártok a júniusi EP-választások miatt – mutat rá elemzésében a Politico. A brüsszeli lap szerint ugyanis „Európa reményeit egy zöldebb jövőre nyakon öntötték rovarirtóval, bedobták a kemencébe, levadászták, elütötték autóval és átgázolt rajta egy tehéncsorda”. Ráadásul mindezt a zöld pártok sínylik meg, legalábbis a Politico szerint.

Hirdetés

A zöldpolitika újabban annyira kínos lett Európában a lap szerint (gondoljunk csak a sorra visszakapcsolt atomerőművekre, a felháborodott gazdák tüntetésére, stb. – a szerk.), hogy még Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (újrázni tervező) elnöke is „próbál megszabadulni hagyatékának zöld elemeitől”.

A Politico még a saját felmérését is bemutatja érvként a témában, amely „az EU-ban és az Egyesült Királyságban zajló országos vitákról” szól. Annak eredménye szerint ugyanis az EU 27 országában és az Egyesült Királyságban „a jobboldali politikusok igyekeznek éket verni a választók és a zöld politika bajnokai közé”, amellyel a brüsszeli lap szerint tovább „szítják, mélyítik” a sérelmeket.

A brüsszeli lap írása szerint a jobboldali politikusok azzal érvelnek, hogy „a klímavédelmi fanatizmus túl messzire ment, túl gyorsan, óriási költségekkel jár, vagy – ritkább esetben – azzal, hogy az éghajlatváltozás csak kitaláció”.

Korábban írtuk

A Politico cikke hazánk kapcsán – az ellenzékhez hasonlóan – a hazánk által más, nyugati országok elől elcsaklizott akkumulátorgyárat sérelmezi, valamint (objektív forrásként – a szerk.) Gyöngyösi Márton nyilatkozatát idézi.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja el a Mandiner oldalán.