Fotó: shutterstock.com/Frederic Legrand – COMEO
Hirdetés

A Biden-csapat azt tervezte, hogy a 2024-es verseny utolsó hónapjai felé „egy készpénzlavinába” temeti az ex-elnök kampányát – jelentette vasárnap a Politico. Ehelyett Trump már két egymást követő hónapban túlszárnyalta Biden pénzét, megszüntetve a hivatalban lévő elnök pénzügyi előnyét, még azután is, hogy május végén egy New York-i esküdtszék bűnösnek találta Trumpot egy demokrata ügyész által benyújtott 34 büntetőjogi vádpontban.

„Az egésznek az volt a lényege, hogy jókora készpénzes előnnyel jöjjön ki, és tudod, most egyelőre állunk, és június van… Nincs más szavam rá, mint a »depresszió«”.

A Trump-kampány a beszámolók szerint közel 53 millió dollárt gyűjtött össze az első 24 órában, miután bejelentették az ítéletét az üzleti feljegyzések meghamisítása miatt, ami megháromszorozta a korábbi egynapos rekordot. Az azóta eltelt hetekben ő és az őt támogató politikai akcióbizottságok továbbra is hatalmas pénzösszegeket gyűjtöttek, köztük 50 millió dollárt Timothy Melon adományozótól. A republikánusok májusban több mint 141 millió dollárt gyűjtöttek össze, ami meghaladja a demokraták 85 millió dolláros bevételét.

Trump a New York-i büntetőügyet és az elmúlt évben ellene emelt három másik vádat úgy állította be, mint a Biden-támogató ügyészek azon törekvését, hogy beavatkozzanak a 2024-es elnökválasztásba. Kampánya az esküdtszék ítéletét követően ezt a témát ragadta meg, és erre hivatkozott adománygyűjtő e-mailekben és más hirdetésekben.

Korábban írtuk

David Sacks befektető egyike volt azoknak az adományozóknak, akik reagáltak a New York-i perre, és “szemfényvesztésnek” nevezték azt. Hozzátette: “Ezen a választáson már csak egyetlen kérdés van: vajon az amerikai nép elviseli-e, hogy az USA banánköztársasággá váljon”.

Biden adományozói a Politico című lapnak elmondták, hogy arra számítottak, hogy a Trump-kampány még idén, a jövő hónapban esedékes republikánus jelölőgyűlés után anyagilag utoléri őket. Trump meglepő adománygyűjtési hullámát követően – írja a lap – Biden szövetségesei “egy olyan ütközetre készülnek, amelyben a vastagabb pénztárca előnye nélkül kell helytállniuk”.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.