Fotó: shutterstock.com, illusztráció, szerk.

Nem sokon múlt, hogy megöljenek Amszterdamban egy magyar buszsofőrt, aki 33 utast szállított – írja a Bors.A magyar buszsofőr egy dél-koreai turistacsoportot fuvarozott a holland fővárosba egy német (frankfurti) rendszámú busszal, de amikor péntek este a megadott szálloda közelébe ért, kis híján tragédia történt.

– Egy autó állt meg körülbelül két méterrel mögöttünk. Láttam, hogy a vezetője matat a kesztyűtartóban, majd elővesz onnan valamit, és zsebre dugott kézzel elindul felém – elevenítette fel a történteket a Borsnak a neve elhallgatását kérő buszsofőr. – Mondott valamit, de én le se húztam az ablakot. Ekkor előkapott egy fegyvert, és a fejemre célzott. Elsőre a pisztoly nem sült el, másodjára viszont mellmagasságban kilőtt egy golyót. Az centikre került el, a bal ablaküvegen keresztül a műszerfalba fúródott – mondta.

Sikerült feljegyezni a tettes kocsijának rendszámát, a dél-koreai idegenvezető pedig egy okostelefonos alkalmazás segítségével kiderítette, hogy az autó egy marokkói állampolgárságú férfihoz tartozik.

Képeket az esetről a borsonline.hu oldalon nézhetnek meg. 

demokrata.hu