INFOWARS

A nyitott határokért dolgozó United We Dream („Egyesülve Álmodozunk”, UWD) nevű NGO intelligens mobiltelefon-alkalmazást fejlesztett ki, jelenti az amerikai jobboldali Infowars hírportál.  
 

Képernyőfotó: notifica.us


Képernyőfotó: notifica.us

A Notifica névre hallgató alkalmazást az Egyesült Államokban tartózkodó illegális migránsok használhatják arra, hogy megvédjék magukat csúcstechnológiás és online közösségi kommunikáció használatával. 

Az alkalmazás használói számos, automatikus üzenetet készíthetnek elő, hogy azokon keresztül értesítsék a családtagokat, ügyvédeket és másokat abban az esetben, ha egy ismerősük beleszalad a bevándorlási hatóság egyik munkatársába. 

Az alkalmazás az illegálisokat „Your Rights” („Jogaid”) lehetőséggel is ellátja, amelynek célja, hogy lépésenkénti útmutatást adjon a megfelelő döntések meghozatalára, amennyiben a bevándorló „megfélemlítő helyzettel” találkozik. 

Fontos felkészülni, amikor az illető razziába ütközik vagy kiutasítással néz szembe, olvasható az alkalmazást hirdető, illetve ismertető Google Play szolgáltatáson. 

Az UWD szerint legfőbb anyagi támogatójuk George Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, 2010-ben például 75 ezer dollárt kaptak a milliárdostól.  

Lovas István