ARMSTRONG ECONOMICS

Fotó: MTI/EPA

Martin Armstrong azon közgazdászok egyike, akik már a kilencvenes években nagy pontossággal jelezték előre a világgazdasági trendfordulókat. Most saját portáljának nyilatkozott.Az őt kérdező bankár feleleveníti Armstrong 1999. márciusi, tokiói konferenciáját, amikor a közgazdász arra figyelmeztette a japán kormányt, hogy Soros és csoportja manipulálni akarja a jent még abban a pénzügyi évben. Elmondta a japánoknak, miként kell felülemelkedniük Soroson és csapatán. A japánok hallgattak rá, és Sorosék egymilliárd dollárt veszítettek. Martin Armstrongot ezután nevezték el „Mr. Yen”-nek.

Most Soros Varsó ellen fordult, mondja a kérdező. A válaszban a közgazdász felidézi az akkor történteket. Sorosék a fiskális év végére le akarták nyomni a japán jent, majd április 1-jére felfuttatni. De vesztettek. Jó mulatság volt, mondja Armstrong és így folytatta:

A lengyel kormány le akarja állítani azon norvég pénzeket, amelyek Lengyelországba áramlanak Soros ottani Batory Alapítványától (a hazai szolgasajtó a hivatalos „Batory” nevet éppen úgy átírja helyes magyarságúra, mint ahogyan meghamisítja Soros első nevét Györgyre).

A Batory Alapítvány 800 millió eurót kelezel és a célja, hogy 2020-ra megdöntse a lengyel kormányt. 2014 óta a Batory Alapítvány 130 millió zlotyt (mintegy 31,7 millió eurót) adott különféle lengyel társaságoknak és szervezeteknek Lengyelországban azért, hogy a kormányrudat más vegye át.

A Bloomberg szerint ide olyan szervezetek is tartoznak, amelyek a „parlamenti demokráciát” akarják elősegíteni – de persze olyat és csak abban az esetben, teszi hozzá Armstrong, amely Soros ízlése szerinti.

Tény, hogy Soros Lengyelországban megpróbálja legyőzni a katolikus értékeket, amelyeket mind a lakosság, mind pedig a kormány támogat. Norvégia nem hajlandó Soros agendájának norvég segítséggel történő gyakorlatba ültetését leállítani. Ugyanakkor Lengyelország küzd az EU migránspolitikája ellen.

Soroséknak nem tetszik, hogy a lengyel kormány a saját maga módján akarja biztosítani jövőjét és megvédeni biztonságát. A helyzet még rosszabb lett azzal, hogy az EU Donald Tuskot választotta meg újra az Európai Tanács elnökének, szembemenve Varsó akaratával.

Számos amerikai cég leányvállalatokat nyitott a katolikus fellegvárban, Krakkóban, mint a New York Banks.

Soros nyilvánosan kijelentette, nem hisz Istenben. Munkatársai szerint saját magát gondolja Istennek és így joga van a világot a saját képére formálni. Mint oly sokan mások a történelemben, akik milliókat gyilkoltak le.

A pénz senkinek nem ad jogot forradalmak pénzelésére azzal a céllal, hogy saját képére alakítsa át a világot, fejezi be mondanivalóját a közgazdász.

Lovas István