SPUTNIK NEWS

Az amerikai felügyeleti szerveknél benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy George Soros továbbra is olyan opciókba invesztál, amelyek csak akkor hoznak neki profitot, ha az amerikai tőzsde hatalmasat zuhan, foglalja össze cikke mondanivalóját az orosz hírportál francia szolgálata.A Soros által létrehozott befektetési alapnak június 30-a óta eladási opciói vannak a PowerShares QQQ Trust, az SPDR S & P 500 ETF és az iSahres Russell 2000 ETF esetében is a dokumentumok szerint. A tét teljes értékét 1,8 milliárd dollárra becsülik és Soros csak akkor húzna hasznot befektetéséből, ha a tőzsde beomlik.

Michael Vachon, a Soros Fund Management, azaz Soros befektetési vagyonkezelőjének szóvivője kijelentette, hogy nem kívánják kommentálni e dokumentumok nyilvánosságra kerülését.

Januárban Soros kijelentette, hogy „lehetetlen megjósolni” Trump elnök lépéseit, de biztos abban, hogy a piac lefelé fog menni. Nem sokkal a választások után a spekuláns több mint egymilliárd dollárt vesztett, miután short pozícióra tett a piacon. Annak ellenére, hogy Trumpot „potenciális diktátornak” nevezte és győzelmét követő felszámolásokat jósolt, a piacok jobban teljesítettek.

Lovas István