CONTRA MAGAZINE

A fenti címmel ír a német nyelvű hírportál arról, hogy mi történt az amerikai szenátusban. 

John McCain szenátor esete jól mutatja, hogy korlátozni kellene a szenátorok hivatalban maradási idejét, mondta Rand Paul szenátor az MSNBC tévéállomásnak arra válaszként, hogy McCain azzal vádolta, az orosz elnöknek dolgozik, mivel ellenzi Montenegró NATO-tagságát. Elmondta még, „McCain túl van virágkorán. Kissé megháborodott”.

Majd hozzátette: „A legtöbb, normálisan gondolkodó ember számára az, hogy valakit az állam ellenségének vagy hazaárulónak neveznek, kissé túlmegy a határon”.

McCain a szenátusban dühöngve vádolta Pault azzal, hogy „Vlagyimir Putyinnak dolgozik”, miután Paul szenátor kifogásolta, hogy Montenegró csatlakozzon a NATO-hoz. A szenátus működési szabályzatának 19-ik pontja ugyanakkor megtiltja a szenátorokat, hogy kollégáikat „méltatlan magatartással vagy indítékkal” vádolják.
McCain, írja a portál, már évek óta annak a George Soros milliárdosnak a támogatási listáján szerepel, aki zsigeri Putyin-ellenség, és azt akarta, hogy a szenátusban egyöntetűen szavazzanak Montenegrónak a NATO-ba történő felvételére. 
Rand Paul viszont erről hallani sem akart. Felállt és elhagyta a termet. 

Ezután mondta McCain habzó szájjal: „Figyelemreméltó, hogy egy szenátor blokkoljon egy olyan szerződést, amelyet a túlnyomó többség, sőt talán 98 százalék támogat, és akik éppen ezért jöttek össze, és erre elfut ez elől”.

Majd így folytatta: „Az egyetlen végkövetkeztetés, amit az ember ebből le tud vonni, az, hogy Rand Paul semmivel nem tudja igazolni, hogy egy olyan kis nemzet ne legyen a NATO része, amelyet Oroszország megtámad. Tehát még egyszer megismétlem: a Kentuckyból való szenátor Vlagyimir Putyinnak dolgozik.”

Lovas István