Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images
Hirdetés

Az úgynevezett civil szervezetek is beszálltak a háborúpárti kommunikációba. A Helsinki Bizottság legfrissebb jelentése szerint, amelyet a The Hill amerikai politikai hírportál szerzett meg, az Egyesült Államoknak teljesen újra kell gondolnia az Oroszországhoz való hozzáállását, és Moszkvát a globális biztonságra jelentett „tartós” fenyegetésnek kellene bélyegeznie.

A jelentés stratégiájának egyik kiemelt célja, hogy biztosítsa Ukrajna győzelmét az Oroszország elleni védelmi háborúban, masszív katonai és humanitárius segítséget kérve Kijev számára, és lehetővé téve, hogy az ukrán fegyveres erők mélyen Oroszországba csapjanak le az Egyesült Államok által biztosított fegyverekkel

– emeli ki a The Hill.

A jelentés elveti a Vlagyimir Putyin elnökkel való megegyezés lehetőségét, és hibának tekinti, hogy az elmúlt három évtizedben az amerikai politikusok nagyrészt az együttműködésre törekedtek Oroszországgal. Az atomháború kitörésének fenyegetését elintézik annyival, hogy egy olyan terv kidolgozására szólítanak fel, amely az esetleges nukleáris fenyegetések és támadások kezelésére és az azokra való reagálásra irányul.

A Helsinki Bizottság jelentése lényegében egybevág azzal, amit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hangoztat: Moszkvát térdre kell kényszeríteni, ehhez pedig kellenek a nyugati nagy hatótávolságú fegyverek, és a kormányok engedélye, hogy azokkal mélyen az orosz hátországban is csapást mérhessenek. Azaz még véresebb legyen a háború.

Korábban írtuk

A Soros-birodalom trónörököse, Alex Soros is gyakran tart eligazítást a háborúval kapcsolatban a kijevi vezetőknek.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.