Az Atlanti-óceánon tovább folyik a kutatás a holttestek és a pünkösd hétfőn lezuhant Air France-gép fekete doboza után. Az adatrögzítő még három hétig sugároz rádiójeleket, de akár hatezer méter mélyen is lehet. Franciaország egy atomtengeralattjárót is küldött a helyszínre.

A francia titkosszolgálat is vizsgálódik Brazíliában: egy brit újság úgy tudja, az utaslista alapján arra gyanakodnak, hogy két, terrorizmussal kapcsolatba hozható muszlim férfi is utazott a szerencsétlenül járt Air France-gépen. A légitársaság vezetője szerint nem kizárt, hogy merénylet történt, de szerintük sokkal valószínűbb, hogy az Airbus egy meghibásodott sebességmérő miatt zuhant le.

A repülőgépen öt magyar is utazott, a vizsgálatban egy magyar szakértő is részt vesz majd.

Szerdán egyébként a Kanári-szigeteken egy Airbus 320-as hajtott végre kényszerleszállást motorhiba miatt. A charterjáraton 180 norvég tartózkodott.

A Las Palmasból Oslóba tartó repülő nem sokkal felszállás után fordult vissza, és sikeresen földet ért, senkinek nem esett baja. A hajtómű kigyulladt, egyes utasok kisebb robbanásokat hallottak.

(hírTV)