Fotó: MTI/AP/24. gépesített dandár sajtószolgálata/Oleg Petraszjuk
Az ukrán újoncok akadálypályán gyakorlatozva fejlesztik taktikai készségeiket a kelet-ukrajnai donyecki régióban 2024. október 14-én.
Hirdetés

A Telegramon közzétett jelentés szerint csütörtökre virradó éjjel az orosz erők egy H-59 típusú irányított levegő-föld rakétát lőttek ki egy meg nem nevezett célpontra az oroszországi Kurszk térségéből, valamint 56 drónt indítottak az oroszországi Kurszk, Orjol, valamint Primorszko-Ahtarszk városok térségéből Ukrajna légterébe.

Az ukrán légvédelem 22 drónt lelőtt Szumi, Kijev, Poltava, Csernyihiv, Zsitomir, Mikolajiv, Cserkaszi, Odessza és Ternopil megyék fölött. Két drón Belarusz irányában elhagyta az ukrán légteret, további 27 pedig eltűnt a radarokról „az elektronikus hadviselés aktív ellenintézkedéseinek eredményeként” – áll a közleményben.

A támadás elhárításában az Ukrán Védelmi Erők légiereje, légvédelmi rakétacsapatai, mobil tűzcsoportjai és elektronikai hadviselési egységei vettek részt.

A drónok öt esetben csapást mértek a front menti területek infrastrukturális létesítményeire – jelentette az ukrán légvédelem.

Korábban írtuk

Az orosz drónok hullámokban és különböző irányokból támadták Kijevet. Az éjszaka folyamán négyszer hirdettek légiriadót a fővárosban, a veszély összesen három és fél órán át tartott – tette közzé a Kijev Városi Katonai Közigazgatás.

Kijev Desznyanszkij kerületében kisebb károk keletkeztek egy társasházban, illetve egy óvoda épületében. Áldozatokról, sérültekről egyelőre nincs információ.