Kijev megyében a megyei katonai közigazgatás szerint egy ember meghalt és egy másik megsebesült az éjszaka folyamán végrehajtott csapásokban, míg a főváros egyik lakóháza elleni dróntámadásban pénteken egy kamaszlány meghalt, öten pedig megsebesültek.

Hirdetés

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazásban először négy halottról írt, majd később pontosította, hogy egy gyermek is van közöttük. Húszan megsebesültek, közöttük 8 és 16 év közötti lányok, valamint két 17 éves fiú a pénteken röviddel éjfél előtt végrehajtott rakétatámadásban – közölte a kormányzó, aki szerint egy 12 emeletes lakóház, magánházak, valamint egy kórház épületei is megrongálódtak.

Dnyipro a Dnyeper partján elterülő nagyváros, a fronttól viszonylag távol, de igen gyakran támadják légicsapásokkal.

„Azok után, amik Kazanyban elhangzottak, az orosz gyilkosok visszatértek a szokásaikhoz” – írta szombaton Volodimir Zelenszkij a BRICS országcsoport e héten Oroszországban tartott csúcstalálkozójára utalva. „A múlt éjszakai csapások rámutattak az Oroszország elleni nyomásgyakorlás szükségességére, hogy így kényszerítsék rá: szüntesse be +terrorista háborúját+”- hangsúlyozta az ukrán elnök a hivatalos Telegram-csatornáján.

Korábban írtuk

A Kijev megyei katonai közigazgatási hivatal szerint a megyében orosz légicsapásokban egy nő meghalt, egy serdülő pedig megsebesült szombatra virradó éjszaka.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester tájékoztatása szerint péntek este drón csapódott be egy 24 emeletes lakóházba Kijevben, a detonáció következtében tűz keletkezett. A mentők szerint száz lakót menekítettek ki a lakóházból.

A legfrissebb adatok szerint egy tizenötéves lány életét vesztette, hatan pedig megsebesültek, egyiküket kórházba kellett szállítani – közölte Szerhij Popko, a helyi katonai közigazgatás vezetője. Popko szerint az éjszaka hét és fél órán át lőtték a várost, egész éjjel szóltak a légvédelmi szirénák. Az ukrán légvédelem legalább tucatnyi orosz drónt lelőtt.

A katonai kormányzó szerint októberben ez volt a tizenhatodik légitámadás az ukrán főváros ellen.