Azt írták, a minden engedéllyel rendelkező munkálatok során, október első hetében folytatódik a Campus tömbben a belső épületek, a paloták közé ékelődő irodaépület, valamint a már elbontott stúdióépület és garázs melletti hátsó épület bontása.

Hirdetés

Az épületek gépi bontásának előkészítéseként leszerelésre kerülnek a korábbi működést kiszolgáló beépített eszközök és klímaberendezések, folyamatosan halad az épületek belső bontása és a bontási anyagok szelektálása. Ezzel egyidejűleg zajlik az épületekben hátrahagyott, már nem használható bútorok és egyéb lomok kipakolása és elszállítása is – ismertették.

Hozzátették, hogy előkészítés alatt áll a bunkerépület vasbeton szerkezetének bontása is, amelyhez a lehető legkisebb zaj és rezgésterhelésű bontási technológiát alkalmaznak.

A beruházó számára kiemelten fontos, hogy megőrizze a létesítményben fellelhető értékeket, ezért már a bontást megelőző előkészítési szakaszban különböző társadalmi szervezetek és múzeumok közvetlen bevonásával nyilvántartásba helyezte azokat az értékes tárgyakat, amelyeket most kézi bontással tárnak fel, majd adnak át az értékleltárban megjelölt fogadó szervezeteknek – emelték ki.

Hangsúlyozták, hogy a nagyon magas szakmai elvárásoknak megfelelően a kivitelező továbbra is a legnagyobb körültekintéssel és a lehetőségekhez mérten a legkisebb zaj és porterheléssel végzi a feladatát, valamint fokozottan ügyel az élet és vagyonbiztonságra is, ezért minden bontási tevékenységet munkavédelmi szakember közvetlen felügyelete mellett, élőerős területbiztosítással végeznek.

A bontási munkák elvégzését követően minden törmelék elszállításra kerül, és a paloták között rendezett körülményeket alakítanak ki a szakemberek – fűzték hozzá.

Korábban írtuk