Donald Trump megismételte, hogy ha ő lett volna az elnök, a háború soha nem tört volna ki, és ismét azt hangoztatta, hogy ha november 5-én elnökké választják, még azt megelőzően lezárja a konfliktust, mielőtt január 20-án leteszi hivatali esküjét. Ehhez hitelességre van szükség – mondta és megjegyezte, hogy jó kapcsolata van Volodimir Zelenszkijjel és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

Hirdetés

A volt elnök Patrick Bet-David internetes műsorában a Biden-kormányzat idején elköltött dollármilliárdokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „Zelenszkij a legjobb üzletember, akit valaha láttam, akárhányszor ide jön, adunk neki százmilliárd dollárt”. Hozzátette, hogy „ez nem jelenti azt, hogy nem akarok nekik segíteni, mert nagyon sajnálom azokat az embereket”. Ezt követően Donald Trump megjegyezte, hogy az ukrán elnöknek „soha nem lett volna szabad engednie, hogy a háború megkezdődjön”, és kijelentette, hogy „Ukrajna többé nem Ukrajna, csaknem minden városa földig rombolva”.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta, hogy a háborút még azelőtt meg kellett volna állítani, hogy kitört, ami könnyű lett volna. Úgy vélte, hogy a háborút kitörésére Joe Biden demokrata párti elnök szavai ösztönzőleg hatottak, akinek pontosan az ellenkezőjét kell volna mondania annak, amit mondott. „Putyin nem egy angyal, de minden, amit Biden mondott hiba volt” – fogalmazott Donald Trump az ukrajnai háború kitörésének körülményeit ecsetelve.

„Ukrajna volt a tiltott gyümölcs Putyin szemében, és amikor látta, hogy az országunk, az elnökünk, és az ostoba tábornokok mennyire inkompetens voltak Afganisztánban – ami országunk történetének legszégyentelibb pillanata – Putyin azt mondta magában, hogy Trump már nincs többé, ezek ostobák, így én elveszem azt a gyümölcsöt” – értékelte Donald Trump a körülményeket, amelyek szerinte a háború kitöréséhez vezettek.