Donald Trump tegnap aláírta nagy visszhangot kiváltó elnöki rendeleltét, amely akkor is biztosítja az egyházak és vallási csoportosulások adómentességét, ha azok politikai megnyilatkozásokat tesznek.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az elnök tegnap azt mondta a tradicionális, évenként megrendezett Nemzeti Imareggeli résztvevőinek: “Önök számtalan vallást és számtalan véleményt képviselnek, de mindannyiunkat összeköt a Teremtőnkbe vetett hit és a meggyőződés, hogy a Ő szemében mindannyian egyenlőnek teremtettünk. Nem csupán hús, csont és vér vagyunk. Lélekkel rendelkező emberi lények vagyunk.”

A későbbiekben emlékeztetett: “Idézzünk fel egy örök igazságot! A szabadság nem a kormány ajándéka. A szabadság Isten ajándéka. Thomas Jefferson mondta azt, hogy az Isten, akitől az életünket kaptuk, szabadságot adott nekünk. Alapító atyáink olyannyira hittek a vallásszabadság fontosságában, hogy az szeretett alkotmányunk első cikkelyében szerepel”.

A ceremónián szintén részt vett Mike Pence alelnök és felesége, Karen.

Todd Barnes író a Fox & Friends műsorában a rendelettel kapcsolatban elmondta, szerinte valóban veszélyben van a vallásszabadság az Egyesült Államokban.

“Ez a háború a keresztények ellen irányul”, állította Barnes. “Militáns ateisták és LMBT aktivisták csapatai azért küzdenek, hogy eltöröljék a kereszténységet a közösségi piacról és megbüntessék azokat a hívőket, akik Krisztus tanításait követik. Ezért írta alá a vallásszabadsággal kapcsolatos rendeletet Trump elnök: hogy megvédje azokat az amerikaiakat, akik a politikailag korrekt csőcselék céltáblájává váltak. A rendelet az olyanokat védi, mint Barronelle Stutzman [akiről mi is írtunk]. […] Mrs. Stutzman, ez a kedves és szelíd asszony azért veszítheti el a boltját, az otthonát és minden megtakarítását, mert nem volt hajlandó részt venni egy meleg esküvőben. Olyan embereket véd, mint a Vander Boon család a michigani Grand Rapids-ben, egy húscsomagoló vállakozás tulajodonosait, akiket a Mezőgazdasági Minisztérium arra kötelezett, hogy a pihenőhelyiségből távolítsák el a vallási ereklyéket”.

Bár Barnes megjegyzi, a rendelet félreérthető lehet néhány keresztény számára is, hiszen abban nem nevezik meg Stutzman asszonyt vagy a Vander Boon családot (vagyis a vallási elnyomás kifejezetten keresztény áldozatait), ám szerinte nincs ok a félelemre, hiszen Jeff Session főállamügyész Trump elnök kérésére olyan ajánlást készít minden szövetségi ügynökség számára, amely biztosítja majd azt, hogy “megvédjék a jogainkat”. 

“Tudom, hogy néhány protestáns terstvérem nem tökéletesen elégedett, mert a rendelet nem elég radikális, de legyetek türelmesek”, kezdte záró szavait Barnes. “Ez csak az első lépés a vallásszabadság megvédése érdekében. Ez az elnök már bizonyította, hogy ő a hívő emberek barátja, és én arra számítok, hogy betartja a szavát. Csak higgyetek!”

demokrata.hu

Watch the latest video at <a href=„//video.foxnews.com”>video.foxnews.com</a>