Miután tegnap ismét túszejtés történt Párizsban, a SputnikNews.com összegyűjtötte, hogyan is zajlott az öt legutóbbi, hasonló eset a francia fővárosban.

Fotó: MTI, illusztráció

2016. december 2-án egy ismeretlen személy hét túszt ejtett egy ázsiai vakációkra specializálódott utazási irodában a Massena körúton. Senki nem sérült meg, a túszejtőnek sikerült elmenekülnie. A rendőrség szerint nem terrorista cselekményről volt szó, hanem sokkal inkább egy sikertelen rablási kísérletről.

A Bataclan színház elleni támadás csak egy volt a 2015. november 13-án Párizsban történt, borzalmas támadássorozatnak. A színházba számos felfegyverzett terrorista hatolt be, ott több tucat embert meggyilkoltak, a túlélők egy részét pedig túszul ejtették, és azzal fenyegetőztek, hogy lefejezik őket. Miután elkezdték meggyilkolni a túszokat, a rendőrség behatolt az épületbe. Két támadó felrobbantotta magát, a harmadikkal a rendőrség végzett. A támadás összesen nyolcvankilenc halálos áldozatot követelt.

2015. július 13-án több fegyveres ejtett összesen tizennyolc túszt a Qwartz bevásárlóközpontban Párizs egyik északi külvárosában, Villeneuve-la-Garenne-ben. A rendőrségnek sikerült az összes túszt épségben kimenekítenie. A támadás valószínűleg rablási kísérletnek indult.

2015. január 16-án a francia főváros Colombes nevű külvárosának postahivatalában egy fegyveres támadó két túszt ejtett. Újsághírek szerint a támadó elmebeteg volt, és Kalasnyikov gépfegyverrel, valamint kézigránátokkal érkezett a helyszínre. A rendőrségnek sikerült rábírnia, hogy engedje el a túszokat és adja meg magát.

2015. január 11-én Amedy Coulibaly négy túszt ejtett egy, a Porte de Vincennes metróállomás közelében található zsidó üzletben az Iszlám Állam elleni, Nyugatról érkező támadások megtorlásaként. Az összes túszt és egy rendőrnőt sikerült kivégeznie, mielőtt a rendőrség megölte.