Az Anadolu hírügynökség biztonsági tisztviselőket idézett, akik elmondták, hogy az újabb csapásokat elsősorban drónokkal hajtották végre, a terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) tartozó „stratégiai célpontok”, így lőszerraktárak, katonai célpontok és infrastrukturális létesítmények ellen.

Hirdetés

Szerdán a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat ankarai székhelyénél követtek el merényletet, amelyben öten meghaltak és 22-en megsebesültek. A török kormány csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a szomszédos országokban is jelen lévő PKK áll a terrortámadás mögött.

Yasar Güler török védelmi miniszter csütörtökön azt közölte, hogy a csapások első hullámában 47 célpontot semmisítettek meg, 29-et Irakban és 18-at Szíriában. Hozzátette, hogy folytatják a támadásokat, amelyek célja, hogy „az utolsó szálig felszámolják a Törökország biztonságát fenyegető terroristák csoportjait”.

Az amerikai támogatást élvező szíriai kurd erők arról számoltak be, hogy az országban 12 civil esett áldozatul a török csapásoknak, 25-en megsebesültek. Az OSDH 27 halálos áldozatról tud. A török hatóságok részről „számos terrorista semlegesítéséről” tettek említést.

Korábban írtuk