„Már vártuk ezt a verziót, amely szerint az orosz vezetők »az ukrán nyomot« követik” – írta az X mikroblogon Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója. „Ukrajnának a legkisebb köze sincs az incidenshez” – szögezte le.

Hirdetés

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője a Reuters brit hírügynökséggel szintén közölte: Ukrajna nem vett részt a merényletben, és az ukrán kapcsolatra való utalásoknak semmi közük a valósághoz.

Az FSZB szerint a támadással gyanúsított mind a négy terroristát útban az ukrán határ felé fogták el, és voltak ukrajnai kapcsolataik.

„Ez természetesen az orosz különleges szolgálatok újabb hazugsága, amelynek semmi köze a valósághoz, és semmilyen kritikával szemben nem állja meg a helyét” – jelentette ki Andrij Juszov.

Korábban írtuk

Kifejtette: Ukrajna nem érintett ebben a terrortámadásban; a szuverenitását védi az orosz agresszorokkal szemben, felszabadítja a területét, és a megszálló hadsereggel harcol, katonai célpontok, nem civilek ellen.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete.

A támadás elkövetését – amelynek következtében a legutóbbi hivatalos adatok szerint 115-en haltak meg, és 126 embert ápolnak kórházban -, az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy Telegram-üzenetben.