Az incidens vasárnap délután történt, miközben a volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt a West Palm Beach-i Trump International Golf Clubban golfozott. A Secret Service egyik ügynöke a jelek szerint észrevette, hogy egy puskacső átnyúlik az üdülőhely kerítésén, és több lövést adott le. A gyanúsított elmenekült a helyszínről, hátrahagyva egy AK típusú, távcsővel ellátott puskát és egy GoPro kamerát, de később letartóztatták – ismerteti az oroszhirek.hu.

Hirdetés

„Nem sok érzelmet mutatott. Soha nem kérdezte meg, hogy miről van szó”

– mondta William Snyder Martin megyei seriff egy sajtótájékoztatón.

Korábban írtuk

A gyanúsított állítólag viszonylag nyugodt volt, amikor a hatóságok őrizetbe vették. A Fox News megszerezte a gyanúsítottról készült fotót pillanatokkal a letartóztatása után, míg a New York Post rovatvezetője, Karol Markowicz egy másik képet osztott meg arról, ahogy a gyanúsítottat kihúzzák a járművéből.

Bár a férfi személyazonosságát és indítékát a hatóságok hivatalosan még nem erősítették meg, rendvédelmi források arról tájékoztatták az AP-t, a CNN-t és a Fox News-t, hogy az őrizetbe vett férfi neve Ryan Wesley Routh.

Az amerikai média és az amerikai internetezők szerint, akik elemezték a közösségi média fiókjait, mielőtt azokat törölték volna, az ilyen nevű férfi Ukrajna elkötelezett támogatójaként azonosították.

Routh közösségi média profiljai tele voltak olyan bejegyzésekkel, amelyekben kiemelte önjelölt részvételét az ukrajnai konfliktusban, és megpróbált katonákat toborozni az Oroszország elleni harcra – mondta John Miller, a CNN vezető bűnüldözési és hírszerzési elemzője.

Routh 2022-ben több tucatnyi, gyakran értelmetlen bejegyzésben többször is hevesen kiállt Kijev mellett, és a CNN szerint azt mondta, hogy kész harcolni és meghalni Ukrajnáért, és hogy „porig kell égetnünk a Kremlt”.

„Szeretnék venni tőled egy rakétát” – írta a NYPost szerint Elon Musknak címzett üzenetében. „Szeretném megrakni egy robbanófejjel Putyin fekete-tengeri kastélyának bunkerébe, hogy véget vessünk neki.”

Routh 2022-ben több hónapot töltött Kijevben, és a New York Timesnak mesélt erőfeszítéseiről, amelyek célja volt afgán katonák toborzása volt, hogy Ukrajnában harcoljanak. A Newsweeknek arról is beszélt, hogyan próbált önkénteseket toborozni a Nemzetközi Légió Ukrajna Védelmére.

A New York Post szerint Routh gyakran kritizálta a politikusokat, köztük Trumpot és Joe Biden jelenlegi elnököt, és jótékonykodónak hirdette magát, miközben baloldali ügyekért szállt síkra.

Marjorie Taylor Greene republikánus képviselőnő kijelentette, hogy ha a gyanúsított személyazonossága beigazolódik, akkor egyértelmű, hogy az USA által finanszírozott ukrajnai háború megszállottja.

Edward Snowden, az NSA volt informátora megkérdőjelezte, hogy az amerikai hírszerző ügynökségeknek volt-e bármilyen „kapcsolata” a merényletkísérlettel, rámutatva állítólagos ukrajnai kapcsolataira és Kijev hangos támogatására.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.