UNZENSURIERT

Fotó: MTI/Balogh Zoltán, archív

Ulrike Lunacek, az Európai Parlament Magyarországot folyamatosan rühelléséről biztosító zöldpárti alelnöke nekiment Sebastian Kurz külügyminiszternek, mert az „rágalmazta” George Sorost a Földközi-tengeren „állítólagosan menekülteket segítő” NGO-i miatt – idézi az osztrák Kurier bulvárlapot a magyarul „Cenzúrázatlan” elnevezésű, szintén osztrák hír- és véleményportál. Lunacek (a kép jobb oldalán) mások mellett Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter társaságában

A honlap külön bírálja a Kuriert, amiért Lunacek és Soros, nem pedig Kurz mellé állt. Ugyanakkor Lunacek szövegét „választástechnikai” megfontolásból írja le.

Az Unzensuriert mind az osztrák, mind a magyar olvasók előtt ismert bizonyítékokat sorolja fel arra vonatkozóan, hogy Soros migránshalászó NGO-i milyen kapcsolatban állnak egymással, illetve legfontosabb finanszírozójukkal, a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal. Ezek az NGO-k (nem kormányzati szervezetek) a líbiai partok előtti tizenkét mérföldes zónában hajókáznak, majd kikapcsolják a nyomkövetőrendszerüket, felveszik a fedélzetre a fekete-afrikaiakat, és irány Lampedusa, Málta vagy Szicília. Majd visszahajóznak, üresen, bekapcsolják a nyomkövetőrendszert, mintha mi sem történt volna.

Az „Defend Europe” mozgalom hajója most ezeknek az NGO-knak az illegális tevékenységét dokumentálja, igyekeznek megállítani a csempészhajókat.

Az olasz befogadóhelyeken nagyon nem szeretik az újságírókat. A helyszíneken „nem kívánatos” a fotózás, az interjúk készítése. Kurz komolyan vette, hogy Olaszország csütörtökön bejelentette, behúzza a vészféket, s ez a német fősodratú tévék és „Frau Lunacek” szemében „a humanitárius segítők rágalmazása”.

Mire lehet következtetni? Arra, hogy Soros és Merkel el akarja rejteni a lakosság szeme elől az osztrák és német választások előtt az új migránsinváziót. Még szerencse, hogy a választóknak van egy-két alternatív hírforrásuk, amelyeknek köszönhetően megismerhetik a tényeket.

Lovas István