„Bízom abban, hogy von der Leyent az Európai Bizottság élén értelmesebb és elfogadhatóbb személy fogja felváltani”

Hirdetés

– mondta Gerolf Annemans újságíróknak. Úgy vélte, hogy von der Leyen rabja a zöld ideológiának, amely a Zöld Megállapodás (Green Deal) programjának elfogadásában mutatkozott meg a leginkább.

„Az utóbbi öt év jelképének már nem lenne szabad visszatérnie az Európai Bizottság élére. Az ID további célja a migrációs paktum semmissé nyilvánítása”

– szögezte le a sajtótájékoztatón a belga politikus.

Az Identitás és Demokrácia frakció politikusai azért tanácskoztak Prágában, hogy támogatásukról biztosítsák párttársukat, a Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalmat, amely választási nagygyűlést tart a cseh fővárosban. Az ID programjának kulcselemei a demokrácia, a szuverenitás, a nemzeti önazonosság, a nemzeti specifikumok tisztelete, valamint a szabadság – jelentette ki Tomio Okamura a konferencián. „Az Európai Uniónak fenn kell tartania az alapvető szabadsájogokat, de a tagállamoknak szuveréneknek kell maradniuk” – hangsúlyozta a cseh politikus, akinek beszédét a CTK hírügynökség ismertette.

Az SPD a legutóbbi európai választásokon kilencszázalékos támogatást szerzett, és két képviselőt küldhetett az Európai Parlamentbe.

Korábban írtuk