Fotó: MTI/EPA/GEORG WENDT
Hirdetés

A hatóság tájékoztatása szerint a gyanúsított és a kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. A kislány a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen. Korábban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a túszejtőnél éles lőfegyver van és robbanószer is lehet nála.

A túszdráma mintegy 18 óra után ért véget. A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították. A férfi az egyik repülőgép alatt állt meg autójával.

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat.

A rendőrség közlése szerint az ügy hátterében a szülői felügyeleti jog körül kialakult vita állt. A hatóságok közölték, hogy a túszejtő 35 éves török állampolgár, aki ellen már 2022 márciusában nyomozás folyt kiskorú elrablása miatt Stade városában. Akkor jogosulatlanul utazott ki kislányával Törökországba. Az anya azonban később vissza tudott térni gyerekével Németországba.

Korábban írtuk

A hamburgi Németország északi részének legforgalmasabb repülőtere. Vasárnap 286 járat fogadása és indítása szerepelt a menetrenden, melyeken csaknem 35 ezer ember utazott volna.

A légikikötő üzemeltetőjének szóvivője szerint a repteret időközben újra megnyitották, ugyanakkor további járattörlésekre, fennakadásokra és késésekre kell számítani.