Hirdetés

A Facebook-vezér a The Joe Rogan Experience című műsorban hozta nyilvánosságra a bombahírt, amelyből egy normális világban mindenki levonná azt a következtetést, hogy az FBI aktívan beavatkozott a 2020-as amerikai választásokba.

„Az FBI, azt hiszem, lényegében felvette velünk a kapcsolatot… néhány emberrel a csapatunkból, és azt mondták: «Hé, csak hogy tudjátok, legyetek résen. Volt egy… úgy gondoltuk, hogy volt egy csomó orosz propaganda a 2016-os választásokon. Úgy tudjuk, hogy igazából jön valami kiszivárogtatás… ami ahhoz hasonló. Szóval legyetek résen»” – állította a műsorban Zuckerberg.

Nem sokkal az állítólagos FBI-figyelmeztetés a New York Post leközölte az első cikket Hunter Biden „pokoli laptopjáról”. A hírt a Twitter azonnal letiltotta, a Facebook pedig korlátozta annak megosztását; Zuckerberg szerint „jelentősen” kevesebb felhasználó hírfolyamában jelent meg.

„Mi úgy voltunk vele, hogy hé, nézd, ha az FBI… amit, érted, én még mindig legitim intézménynek tekintek ebben az országban… ez egy nagyon profi bűnüldöző szerv… megkeresnek minket, és azt mondják, hogy résen kell lennünk… Akkor én ezt komolyan veszem” – magyarázkodott Zuckerberg.

Korábban írtuk

Bár Zuckerberg szerint az FBI nem nevezte meg konkrétan a Hunter Biden-sztorit, mint „orosz propagandát”, szerinte az „alapvetően beleillik a képbe”.

Zuckerberg elképesztő beismerése nem sokkal azután hangzott el, hogy egy informátor felfedte: az FBI megtiltotta ügynökeinek, hogy a 2020-as választásokig vizsgálatokat végezzenek Hunter Biden laptopjának ügyében.

Zuckerberg ráadásul most azt is kénytelen volt elismerni, hogy a Twitteren és Facebookon letiltott, álhírnek bélyegzett sztori teljes egészében valós.

„Igen… ez szívás. Szóval… utólag derült ki… mármint a tényellenőrök megvizsgálták… senki nem tudta azt mondani, hogy álhír… Szóval alapvetően volt egy időszak, amikor kevésbé terjedt el [miután a közösségi médiumokban letiltották]” – motyogta Zuckerberg.

A fősodratú sajtó nagy része teljes egészében ignorálta a Hunter Biden-sztorit; a CNN-nek például közel másfél évbe telt, mire elismerte, hogy az igaz volt. A Project Veritas által nem sokkal a 2020 novemberi választások után kiszivárogtatott, rejtett kamerás felvételek szerint a baloldali hírcsatorna korábbi elnöke, Jeff Zucker szerint az csak kitalált történet volt, és egyáltalán nem is voltak hajlandók foglalkozni vele.

(forrás)