Az országos kampány célja, hogy megmutassa, mennyire természetes kerékpárral érkezni a munkába a hétköznapokon is. A teljesítők garantált ajándékban részesülnek, illetve nyereménysorsoláson vesznek részt. A vállalatok méretük alapján különböző kategóriákban versenyeznek, amelyhez egy nyilatkozat beküldése szükséges – a szervezet honlapján minden szükséges instrukciót megtalálnak az érdeklődők.

A szoknyás és öltönyös tekerés, valamint a kombinált, vonattal történő közlekedés mellett szeretnék a gyermekek bringán, illetve bringával történő szállítását is bátorítani.

A március 29-i központi nyitóeseményen – amely egy bringás reggeli keretében az Erzsébet téren valósul meg – olyan hírességek pattannak drótszamárra és osztanak reggelit, mint Németh Juci és a Nemjuci zenekar, Péterfy Bori, Hegedűs D. Géza, Scherer Péter vagy Gazsó György színművészek. Budapesten külön bringás reggelivel várják még a bringásokat Kispesten, az Europark előtt, valamint Észak-Budán, az Árpád hídnál. A csapatszellemet és közösségi élményt erősítve bebicikliző turnusokat is indítanak területi szervezeti vezetők segítségével Dél-Budán és Érden.

A budapesti eseménnyel párhuzamosan vidéken is számos rendezvényen várják az érdeklődőket.

Bővebb információkat a www.bringazzmunkaba.hu weboldalon talál!